Články

Článek afmagazin10_jana_pokorna.jpg

Když mě naštve cukrařina, jdu se uklidnit ke kravám

26. 01. 2023

Letos na jaře ovládla televizní obrazovky druhá řada soutěže Peče celá země, ve které mezi sebou o titul mistra pekaře soupeřili amatérští pekaři a cukráři. Do finálového kola se probojovala i zootechnička Jana Pokorná, absolventka Agronomické fakulty MENDELU.

Článek afmagazin1_vojtech_slezak_.jpg

Na Sokotru nejen za endemity

27. 01. 2023

Když Vojtěchu Slezákovi nabídli studijní pobyt na relativně neznámém ostrově v Arabském moři, netušil, že ho kromě zajímavé práce s neuvěřitelným množstvím endemických rostlinných druhů, seznámení se s místní autentickou muslimskou kulturou a novými přáteli, čeká měsíční pobyt na jednom z nejkrásnějších míst, kam se bude chtít vracet.

Článek agrozhled10_dominika_sokolova.jpg

Česká aplikace digitalizuje stáda

26. 01. 2023

Studentka Zootechniky Dominika Sokolová jezdí do světa prezentovat svůj projekt FESTADA. Unikátní aplikace nabízí chovatelům online evidenci stád ovcí a koz.

Článek agrozhled10_hanka_tobolikova.jpg

Když je sebevzdělávání celoživotním standardem

26. 01. 2023

Jak říká absolventka oboru Všeobecné zemědělství Hanka Tobolíková, není malých cílů.

Článek lukas-zaludek-.jpg

Vstříc svému osudu

15. 10. 2021

Absolvent Agronomické fakulty Lukáš Žaludek na pracovní příležitosti nečeká. Sám je vyhledává, jde jim aktivně vstříc, ale také nové vytváří. A to nejen pro sebe.

Článek gabriela-doupovcova.jpg

Když jde nadšení, odborné znalosti a selský rozum ruku v ruce

15. 10. 2021

Zemědělství si Ing. Gabriela Doupovcová sama vybrala, vystudovala ho a celý život v něm pracuje. A protože ho stále považuje za krásný obor, tak se jí daří.

Článek eliska-rumpova.jpg

Mezi lidmi se srdcem na dlani

15. 10. 2021

Na svou pracovní stáž do Chile odjížděla Eliška Rumpová s lehkým napětím. Po překonání obav z velkého jihoamerického letiště a z komunikace v cizím jazyce ji ale čekaly už jen příjemné zkušenosti.

Článek david_jenik.jpg

Srdečné pozdravy ze Zambie

15. 10. 2021

David Jeník je srdcař. Agronomickou fakultu si zamiloval hned od začátku svého studia a na lidi, atmosféru a pohodu na ní nedá dopustit. Jako velký bonus vnímá možnost zahraničních stáží, díky kterým navštívil země jako JAR, Zambie, Jemen nebo ostrov Sokotra.